FALKSKÄR II och TUNACLIPPER

Välkommen ombord på M/F Falkskär-II och M/F Tunaclipper! Ombord på Falkskär-II möter du stora generösa utrymmen där den stora däcksytan erbjuder mycket god plats för fiske och gott om sittplatser. Falkskär är ett Hollandsbygge; dess fysiska storlek och skrovform kombinerat med slingerkölar gör att det blir ett mycket gott och lugnt betende i sjön även de dagar då det är sjögång. Uppskattat av alla - erfarna såväl som förstagångsåkare. Skrovformen med dess låga spring gör att det är en bekväm höjd mellan relingen och vattenytan vilket betydligt underlättar fisket; detta även längst fram på däck.

M/F Tunaclipper, en i sportfiskekretsar välkänd turfiskebåt ingår numera i Fladenbåtarnas flotta. Tunaclipper är en snabbgående båt (marchfart runt 18 knop) vilket gör att hon når fiskeplatser snabbt och därigenom fås mer fisketid, och/eller så kan fler fiskeplatser besökas såsom Röde bank, Stora Middelgrund och vraken runt Anholt.

Erfarna skeppare tillsammans med serviceinriktad däckspersonal hjälper till och guidar er under turen med fisketips och praktiska råd, allt för att göra turen till en positiv och minnesvärd upplevelse!

Nuvarande position

Se aktuell position för

Fisksökning och Navigation

För sökning efter fisk och säker och trygg navigation är båtarna utrustade med bl a Multifrekvens ekolod och Sonar (Falkskär), AIS, Avancerad färgradar, Elektroniskt Navigationssystem med Vektoriserade sjökort m.m. i samverkan med en omfattande databas över fiskebankar och 'hotspots', allt för att möjliggöra en lyckad tur! Läs mer här!

Kommunikation

Båtarna är utrustade med maritimt säkerhetspaket för GMDSS enligt område A1. Detta innefattar utrustning för både manuell och automatiskt kommunikation. Utrustningen kontrolleras årligen för att säkerställa dess korrekta funktion. Läs mer här!

Tekniska data

FALKSKÄR II är med sin storlek om 26,75 * 6,5 m och 104 tons bruttodräktighet västkustens största passagerarfartyg får sportfiske! Klassad för fartområde 'B' (Stor Kustfart) med upp till 48 passagerare!

Tunaclipper är vår snabbgående turfiskebåt med en marchfart på runt 18 knop och toppfart 25 knop. Läs mer om båtarna här!

Nuvarande position