Havsfisketurer med Falkskär II och Tunaclipper

Välkommen till en storslagen naturupplevelse under en havsfisketur med våra två turfiskebåtar Falkskär II och Tunaclipper!

Här kan alla få fisk, inbitna sportfiskare likväl som oerfarna nybörjare! Fångster av Makrill, Torsk, Gråsej, Bleka, Långa, Vitling, Knorrhane, Havskatt, Flatfisk med flera arter hör till vanligheterna, allt efter säsong. Erfarna skeppare tillsammans med serviceinriktad däckspersonal hjälper till och guidar under turen med fisketips och praktiska råd, allt för att göra turen till en positiv och minnesvärd upplevelse.

Har ni ingen fiskeutrustning kan ni hyra sådan hos oss till en låg kostnad. I hyran ingår förbrukningsmaterial som t.ex. pilkar och häcklor som kan gå förlorat under fisket.

Falkskär II är det största passagerarfartyget för sportfiske på Västkusten (max 48 passagerare). Hon är ett Hollandsbygge i stål vilket borgar för mycket goda sjöegenskaper med ett lugnt beteende även under sjögång samt bekväm höjd mellan relingen och vattenytan vilket underlättar fisket. Ombord finner ni rymliga passagerarutrymmen med en kioskservering och toalett.

Tunaclipper är vår nya snabbgående turbåt. Hon används för havsfisketurer och skärgårds-/båtturer (max 12 passagerare). Med en marchfart på runt 20 knop når vi fiskeplatserna snabbare och hinner fiska mer under turen, och/eller så når vi fler fiskeplatser såsom Röde bank, Stora Middelgrund och vraken runt Anholt. Tunaclipper kör även Utflyktsturer till de Danska öarna Anholt och Laesö. Se under "TUNACLIPPER" i huvudmenyn, eller www.tunatours.se.

Våra båtar når de välkända fiskebankarna Fladen, Lilla Middelgrund, Groves Flak, Stora Middelgrund, Röde Bank, vraken runt Anholt, Danska Liljan med flera 'hotspots'!

Läs mer om vanliga arter på våra fisketurer!

För detaljerad turlista och biljettpriser samt aktuell platstillgång klicka här!

Läs gärna Roland Hanssons reportage i Skånska Dagbladet!


Fladenturen (ca 8 timmar)

På denna tur går vi till Fladen, Groves Flak, Kristian, Danska Liljan, m fl fiskegrund. Arter som söks är Makrill, Bleka, Gråsej, Torsk, Vitling, Knot, Spätta, Havskatt, Långa m.fl. allt efter säsong. Turen går längre ut från Varberg än Middelgrundsturen och har en längre fisketid.

Nästa avgång Fladen: Lördag 04 April kl. 07:00 med Falkskär II från Varberg

Middelgrundsturen (ca 5 timmar)

Denna tur fiskas vid Lilla Middelgrund med dess omgivande specialställen. Turens längd gör den lämplig för t.ex. förstagångsåkaren, barnfamiljen med flera. Likartat fiske som på Fladenturen men fiskas närmare land samt har en kortare fisketid än övriga turer.

Nästa avgång Middelgrund: Lördag 20 Juni kl. 15:30 med Falkskär II från Varberg

Fladen+ turen (ca 8 timmar)

Fladen-Plus turen körs av M/F Tunaclipper. Tunaclippers höga fart gör att vi kan gå till fiskeplatser som ligger längre ut än på den vanliga Fladenturen, såsom Röde bank, Stora Middelgrund och vraken runt Anholt. Alternativt når vi fiskeplatserna snabbare och får mer fisketid.

Nästa avgång Fladen+: Torsdag 18 Juni kl. 00:00 med Tunaclipper från Varberg

Middelgrund+ turen (ca 5 timmar)

Middelgrund-Plus körs av M/F Tunaclipper. Tunaclippers högre fart gör att vi kan gå längre ut än på den vanliga Middelgrundsturen och kan söka fisk på fler ställen, alternativt når vi fiskeplatserna snabbare och får mera fisketid.

Nästa avgång Middelgrund+: Måndag 22 Juni kl. 17:00 med Tunaclipper från Varberg

Aftonturen (ca 4 timmar)

Aftonturen körs av M/F Tunaclipper de dagar vi varit på utflyktstur till Anholt. Tunaclippers höga fart gör att vi når fiskeplatserna runt Lilla Middelgrund snabbt och fisketiden blir därför ungefär densamma som på 5h-turen med Falkskär-II (Middelgrundsturen).

Nästa avgång Aftontur: Måndag 29 Juni kl. 18:00 med Tunaclipper från Varberg

Fladen++ (10-12 timmar)

Fladen-PlusPlus körs av M/F Tunaclipper. På denna tur har skepparen hela paletten av 'hotspots' att välja bland och du har chans på de riktigt stora fiskarna!
Fokus ligger på vrakfiske efter Torsk, Bleka, och Sej, men även Makrill, Vitling, Knot och Spättor beroende på säsong. Turen går ännu längre ut från Varberg och den längre fisketiden gör det möjligt att söka fisk på många olika områden. Ofta besöker vi vrakpositioner där stor fisk kan finnas. Beroende på fiskelyckan och väderläget är vi ute mellan 10-12 timmar på Fladen++.

Nästa avgång Fladen: Lördag 06 Juni kl. 07:30 med Tunaclipper från Varberg

-->