Hur bokar man plats?

Platsbokning sker genom att välja tur och datum och tid här på vår hemsida (betalning med bank-/kreditkort). Du kan också ringa eller maila oss, eller genom att besöka Rolands Kök&Bar i Varbergs innerhamn beläget vid båtkajen. Om ni lämnar en giltig Epostadress i bokningen fås bekräftelse via Epost.

Hur kontrollerar jag att min bokade tur avgår?

När beslutet är taget om turen kan avgå med hänsyn till bl.a. väderprognoserna fås besked via E-post. Självklart kan ni även ringa oss.

Var köper man biljetten?

Incheckning för turer från Varberg sker på “Rolands Kök&Bar”, det vita huset med de spetsiga taken belägen på kajen omedelbart intill båtarnas tilläggsplats. Incheckning sker mellan 1h till 30 min före turens avgång. Är biljetten till fullo förbetald räcker det att vara på plats för incheckning 15 minuter före avgången. Incheckning till turerna från Göteborg sker ombord på Tunaclipper.

Behöver man ta med flytväst till barnen?

Räckverket räcker väl över midjan på en vuxen så för att ramla i vattnet så måste man verkligen klättra över. Naturligtvis finns nödvändiga räddningsvästar för både barn och vuxna i säkerhetsutrustningen men om man vill att ens barn skall bära väst under fisket så medtages med fördel en egen. Ett begränsat antal västar finns för utlåning.

Vad kostar fisken som man fångar?

Den fångade fisken kostar absolut ingenting – bara att ta med hem och avnjuta!

Kan man ta med egen matsäck?

Självfallet kan man det! Vänligen respektera att rusdrycker undanbedes för allas trevnad.

Vad skall man ta med för kläder?

Använd gärna oömma kläder. Tänk på att även under en varm sommardag kan det bli lite kyligt under ut- och hemfärd så ta gärna med en värmande fritidströja för säkerhets skull. Stövlar är bra vid regn men är ej påkallade vid varm och stilla väderlek.

Vad använder man för fiskeutrustning?

Ett havsfiskespö 20 – 30 lbs är lämpligt tillsammans med en havsfiskerulle. Lämplig lina ca 0,60mm. För pilkning användes en pilk 150 – 300 gr tillsammans med upphängare i form av lyskrokar eller flugor. För havsmete blysänke + metetackel med agnad krok.

Vad använder man för agn?

Agn är mest påkallat för fiske efter specifika arter som t.ex Havskatt, Långa och Flatfisk, men används normalt inte för fiskar såsom makrill, gråsej,torsk, vitling, knot, etc. Lämpliga agn är sill, bläckfisk, räka, makrillfile, och blåmussla (speciellt populärt för Havskatt). 

Behöver man sjösjukepiller?

Det skall vara en trevlig och positiv upplevelse att komma ut på havet så vi bedriver fisketurerna under gynnsam väderlek med avseende på vindstyrka och signifikant våghöjd. Dock är vi alla olika känsliga för åksjuka. Ett effektivt tips är att vara ute på däck och fokusera på horisonten. I preventivt syfte kan man köpa tabletter eller tuggummi mot åksjuka på Apoteket och ta dessa innan avgång.

Vad gäller vid om- och avbokning?

Om man väljer att avboka en eller flera av sina bokade biljetter så skall detta ske senast kl. 12:00 dagen före turen (obs! för större grupper gäller andra avbokningstider: Turer med Falkskär <=8 personer, turer med Tunaclipper: <=4 personer: 14 dagar före turen).

En administrativ avgift tas ut vid avbokning och ej eller för sent avbokad biljett debiteras.

Finns det någon matservering ombord?

Ombord finns en kioskservering som erbjuder t.ex varm korv, kaffe, dricka, konfektyrer mm. Vid abonnemang kan mat beställas från en cateringfirma här i stan.

Kan man fiska haj?

Nu gäller nya regler vad gäller fiske efter pigghaj! Pigghajfiske är tillåtet, dock skall fångade exemplar > 1m återutsättas. En “bag limit” på 1 pigghal per person och dag gäller.